Grafomotoros fejlesztő foglalkozás óvodásoknak és kisiskolásoknak

Szülőként talán nem tudod, hogy mi az a grafomotoros fejlesztés. Nem baj, nem is kell tudnod. 🙂

Összefoglalva azért fontos, hogy a gyermekednek ne okozzon problémát az írás. Tekintettel arra, hogy van egy általános iskolánk is pontosan tudjuk, hogy mekkora problémát jelent a gyerekeknek az írás, a görcsös ceruzafogás, a sorok tartása, stb. A szépírást meg sem említjük, mert az 10 gyermekből 8-nak nem megy. Komoly problémát okot a helyesírás tanulásánál (amelynél az első lépcsőfok a másolás), később a jegyzetelésnél.

A grafomotoros kifejezés a rajz- és íráskészséggel kapcsolatos mozgások összefoglaló megnevezése, de tágabb értelemben a finommozgás-koordinációt igénylő tevékenységeket is magában foglalja. Alapvető érési időszaka 5-7 éves korban kezdődik, amikor a kézizmok, kézközépcsontok erősödése, egyes agyi struktúrák kiépülése zajlik. A megfelelő grafomotoros fejlettség elérése feltételezi a szem-kéz koordináció, a figyelem, a téri tájékozódás, a domináns kéz, a helyes ceruzafogás kialakulását.

A kézműves tevékenységek során a grafomotoros képességek fejlesztése kerül előtérbe, de a különböző művészeti technikák kipróbálásával fejlődik a kreativitás és a képzelőerő is.
Mindemellett kiemelt szerepet kap a csoportos együttműködés gyakorlása, illetve a szociális és a kommunikációs képességek fejlesztése is.
A foglalkozások heti rendszerességgel vannak.

grafomotoros fejlesztés

Amit még tudnod kell:

  • kiscsoportos formában tarjuk (4-5 fő) 
  • 1. csoport: 3-6 év
  • 2. csoport: 1-2. osztály
  • időtartam: 50 perc

Amit hoznotok kell:

  • váltócipő
  • kulacsban víz

Az órák időpontja:

Június 19-ei héttől indul kiscsoportos formában, heti rendszerességgel. Addig is az óvódás korosztálynak az iskolalekészítőt javasoljuk, amely foglalkozáson nagymértékben van grafomotoros fejlesztés is. A nagyobbaknak – bejelentkezés útján- egyéni foglalkozásra van lehetősége. 

Ára: 5000 Ft/ 50 perc 
Bérlet: 47.000 Ft/ 10 alkalom, amely 4 hónapig érvényes

A jelentkezési lap kitöltése után mindenképpen felhívunk egy rövid egyeztetés céljából! 

JELENTKEZÉS:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Az adatvédelmi szabályzatot elolvastam, elfogadom

Adatvédelmi tájékozató