Figyelemzavar és ADHD terápia

Fejlesztés zsonglőr labdákkal
Hogy mit is takar a háromlabdás kaszkád módszer?

A labdára irányuló figyelem, a mozgások irányítása, a szem és a kéz holisztikus észlelése a zsonglőrködés során állandó tréning az agynak. Az újabb gyakorlatok újabb és újabb kihívást jelentenek az irányító rendszernek. A háromlabdás kaszkád sokféle hatása által csökkenti és akár teljesen meg is szünteti a teljesítményzavarokat, jó eredményekkel használható figyelemzavar esetén. 

A foglalkozások során nagy hangsúly irányul a szenzomotoros rendszer erősítésére. A labdahasználat közben a figyelmi funkciók folyamatosan tornáztatva vannak. Ezeknek a jótékony hatásoknak következtében a foglalkozás ajánlott figyelemzavarral, autizmus spektrumzavarral és tanulási néhézséggel küzdő gyermekeknek is és mindenkinek, aki szeretne jó hangulatban ügyesedni.

A cél nem zsonglőrök nevelése, hanem az egyensúlyrendszeren keresztül a mozgás és az észlelés összehangolása, a kontroll funkciók fejlesztése és így a kognitív működés megalapozása.

adhd kezelés

 

A gyakorlatok elsajátítása közben meglátjuk, hogy „maga az út a cél”! És nincs megállás! Mindig van hova tovább fejlődni!
A foglalkozások során a saját labda elkészítésétől, az azzal való ismerkedésen keresztül haladunk a dobások kitapasztalatása és szépítése felé.

Mi is fejleszt?
– kitartás
– önértékelés
– kudarctűrés
– kontroll funkciók
– szerialitás
– emlékezet
– finommotorika
– szem-kéz koordináció
– egyensúly
– irányok, jobb-bal differenciálás
– taktilis érzékelés
– tanulási képességek

„Az egyszerűbb gyakorlatok is az öröm és a teljesség érzését adják és fejlesztő hatásuk tökéletes. Nem szükséges szakértővé válni ahhoz, hogy örömet okozó, fejlődést elősegítő mozgásokat végezhessen valaki.”
Dr. Habil. Gyarmathy Éva

Csoportos foglalkozás (4-5 fő)
1. csoport: 5-8 év
2. csoport: 9-12 év

Ára: 6500 Ft/45 perc

Időpontok: Minden szerda
15.30- 16.15-ig és 16.30-17.15-ig. 

Az űrlap kitöltése után mindenképpen telefonon fogunk keresni! A mi telefonszámunk: 06203231340

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Az adatvédelmi szabályzatot elolvastam, elfogadom

Adatkezelési szabályzat