Diszlexia-, diszgráfia-, diszkalkulia-prevenció és -terápia

A gyermekednél felmerült a “disz-gyanú”? Ne ess kétségbe, nem dőlt össze a világ! 🙂 Attól, hogy “diszes” a gyermeked még lehet a szellemi kapacitása kiemelkedő. Sok tudósról tudjuk, hogy “diszes”. 

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan olvas egy diszlexiás gyermek, nézd meg ezt és megérted, miért olyan nehéz neki: Olvass úgy, ahogy egy diszlexiás

Általában a “disz” nem jár egyedül, a diszlexiához (olvasási zavar) szinte automatikusan társul a díszgráfia (írási nehézség) is, sok esetben a diszkalkulia (számolási nehézség). 

A disz-veszélyeztetettség kiszűrését követően minél hamarabb érdemes elkezdeni a prevenciót. A már kialakult tanulási zavar esetén a terápia segít megelőzni a gyermek motivációjának elvesztését, illetve a másodlagos tünetek kialakulását.
A fejlesztő foglalkozásaink sérülésspecifikusak, az egyéni szükségleteknek megfelelően alakulnak. Kiemelten fontosnak tartjuk a szülőkkel való kapcsolattartást.

diszlexia terápia

Nem hagyunk ezzel egyedül! Segítünk neked és a gyermekednek! Nagyon fontos, hogy ne veszítse el a gyermeked a tanuláshoz való motivációját és pláne ne hasson ki a személyiségfejlődésére! 

A foglalkozás gyakorisága: heti egy vagy két alkalom (a vizsgálat eredményétől függően)

A foglalkozás típusa: egyéni vagy kiscsoport (max. 3 fő)

A foglalkozás időtartama: 50 perc

Életkor: 5-14 év

Feltétele:

  • Szakértői vélemény, amelyen diszlexia, diszgráfia vagy diszkalkulia van megjelölve.
  • Ha nincs szakértői véleményetek, akkor a foglalkozásokat egy gyógypedagógiai vizsgálat előzi meg, amelyre itt tudtok jelentkezni: Gyógypedagógia vizsgálat

Amit hoznotok kell:

  • váltócipő
  • kulacs
  • ha van szakértői vélemény, akkor azt mindenképpen hozzátok el

Ára: 8000 Ft/ 50 perc

JELENTKEZÉS

A jelentkezési lap kitöltése után mindenképpen felhívunk egy rövid egyeztetés céljából! 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Az adatvédelmi szabályzatot elolvastam, elfogadom

Adatkezelési szabályzat